Jdi na obsah Jdi na menu

1. ročník, učivo 27.4, - 3.5.

26. 4. 2020
Milí rodiče, posílám další várku učiva, pracovní listy v příloze budou taky na nástěnce Školy v pyžamu. Můžete je stáhnout a vytisknout a nebo  taky vypracovat na počítači v kreslícím nebo psacím programu a vložit je tam zpět. Můžete mi tam vkládat i ofocené písanky a matematiky. Mnohem lépe se to tam totiž opravuje a je to přehledně na jednom místě.

1. ročník

 

MATEMATIKA

 

Pracovní sešit strany 61, 62. 63.

Na str 61 je je vysvětleno sčítání větších čísel do 20. Nejprve počítáme jako „malý příklad“ a potom přidáme desítku. Zase je potřeba znázorňovat, penízky, počítadlo.

Str. 62 a 63 jsou další procvičování. Toto učivo teď budeme důkladně procvičovat, proto přidávám několik pracovních listů do přílohy. Přílohy najdete také na stránkách Škola v pyžamu na nástěnce.

 

 

ČTENÍ A PSANÍ

Slabikář strana 64 – 65. Hláska a písmeno x X,

Slabikář str. 66 – 67 čtení slabik DY – DI. Tuto problematiku už jsme si trochu vysvětlovali, když jsme brali písmeno Y.  Říkali jsme si, že písmena D T N se nechají „ ukecat“, a když si za ně stoupne měkké i, tak změknou a čtou se ĎI ŤI a ŇI. Na straně 66 vymalovat všechny slabiky DY červeně a slabiky DI modře.

Nová zelená písanka  str. 3, 4, 5, 6.

Str. 3. -Písmeno velké V je stejné jako malé,

str. 4. přepis vlastních jmen, důraz na velké písmeno na začátku , poslední řádek napsat svoje jméno

 Str. 5  písmeno velké U, opis ze slabikáře str. 66

str.  6 slova se slabikami dy /di

Vysvětlíme si to v on-line vyučování v úterý v 15.00

 

 

PRVOUKA

Téma domácí zvířata  - mazlíčci, můžete namalovat obrázek nebo poslat fotku zvířátka, které máte doma, nebo které se vám líbí. V listu s obrázky zvířat zakroužkuj ta, která máte doma a můžeš připsat jejich jména. Druhý list je péče o domácí zvířátka, doprosřed namaluj nebo napiš své zvířátko a připoj k němu všechno, co potřebuje

Pracovní list v příloze a na nástěnce Škola v pyžamu.