Jdi na obsah Jdi na menu

1. ročník učivo 11. - 17.5.

11. 5. 2020

1. ročník

 

MATEMATIKA

 

Pracovní sešit strany 67, 68, 69.

Strana 67 je porovnávání a procvičování. Cv.1 porovnej, doporučuji napsat výsledek příkladu nad příklad a potom porovnat obě čísla. Cv. 2 nakupování, volná místa – měl jsem- nákup stál - dětem doplňte podle sebe.

Str. 68 slovní úlohy, porovnávání, příklady. Cv. 5 a 6 můžete správné kostky připojit a ještě vybarvit. Je to přehlednější.

Str. 69 Sčítání více sčítanců. Cv. 2 je návod jak pracovat, kartičky máme bohužel ve škole, ale můžete si nastříhat. Cv.3 kroužkujte čísla, která dají dohromady 10.

Navíc dva pracovní listy, sloupečky a obrázek.

V úterý ve škole v pyžamu si vysvětlíme cv1/ 67 a ty trojpříklady na str. 69, tak nespěchejte s vypracováváním.

 

ČTENÍ A PSANÍ

 

Slabikář str. 70– 71 čtení slabik NY – NI. Postup stejný jako minule. Na straně 70 vymalovat všechny slabiky NY červeně a slabiky NI modře.

Nachystejte si dvě kostky. Jedna bude tvrdá ( dřevěná, plastová), druhá měkká ( molitan, houbička) velikosti dětských dřevěných kostek, aby se vešly do dlaně. Kostičky používáme tak, že při čtení nebo vyslovování slov žáček mačká tvrdou nebo měkkou kostku podle i/y. Hmatový vjem podporuje sluchové rozlišení di, ti, ni, / dy, ty, ny. Děti s tím mívají ze začátku problémy, procvičuje se to i ve druhé třídě. To, co je na str. 70 psacím písmem, opsat do písanky str. 10. Str. 71. procvičování čtení vět.

Zelená písanka str.9 a 10. Písmeno velké I a slova se slabikami ni a ny.

Přikládám dva vymalovávací pracovní listy .

Vysvětlíme si to v on-line vyučování v úterý v 15.00

 

 

PRVOUKA

Tento týden si zopakujeme čtyři roční období a začneme se učit názvy měsíců v roce. Na pracovním listě si vybarvíte dole na stránce symboly ročních období: jaro – růžová, léto – žlutá, podzim – hnědá, zima - modrá a stejnými barvami vybarvíte i příslušné symboly a lístky s názvy měsíců. Nakonec napíšete názvy měsíců podle čísel do sloupečku. Ve škole to dělávám tak, že názvy měsíců vystřihneme a do sloupečku nalepíme, je lépe vidět, které měsíce jsou jarní, letní … Není to povinné, stačí napsat.

Pracovní list v mailu a na nástěnce Škola v pyžamu.