Jdi na obsah Jdi na menu

1. ročník učivo 4.5. - 10.5.

4. 5. 2020

1. ročník

 

MATEMATIKA

 

Pracovní sešit strany 64, 65, 66.

Strana 64 je procvičování, nedělejte všechno najednou, dejte si dva sloupečky na den.

Na str 65 je je vysvětleno odčítání větších čísel do 20. Také tady nejprve počítáme jako „malý příklad“ a potom přidáme desítku. Zase je potřeba znázorňovat, penízky, počítadlo. Cvičení 5 napsat ke každé pyramidě dva příklady na sčítání a dva na odčítání.

Str. 66 je další procvičování a porovnávání. Cv. 9 – kytička – vybarvi dvojici lístků tak, aby součet byl 20. Také dnes přidávám několik pracovních listů do přílohy. Přílohy najdete i na stránkách Škola v pyžamu na nástěnce.

 

 

ČTENÍ A PSANÍ

 

Slabikář str. 68 – 69 čtení slabik TY – TI. Tuto problematiku už jsme si trochu vysvětlovali, když jsme brali písmeno Y. Na straně 68 vymalovat všechny slabiky TY červeně a slabiky TI modře.

Připravte si čtyři kartičky ( stránku A4 rozdělit na čtvrtiny), na jednu napište velké Y, další Ý – červeně a na druhé dvě I a Í modře. Budeme je potřebovat při on-line vyučování. Slova ze strany 68 napsaná psacím písmem, opište do sešitu PSANÍ.

Zelená písanka str. 7 a 8. Písmeno velké N a slova se slabikami ti a ty.

Přikládám pracovní listy na procvičování čtení i psaní.

Vysvětlíme si to v on-line vyučování v úterý v 15.00

 

 

PRVOUKA

Příští neděli budeme slavit Den matek. Tentokrát nebudeme mít besídku na kulturáku, tak pro maminku vyrobte srdíčko a pěkně ho mamince vymalujte. Můžete si ho vystřihnout nebo vytvořit podle vlastní fantazie.

Pracovní list v mailu a na nástěnce Škola v pyžamu.