Jdi na obsah Jdi na menu

Obnovení prezenční výuky od 18. 11. 2020

12. 11. 2020

Vážení rodiče.

Dnem 18. 11. 2020 se obnovuje výuka žáků v budově školy.  Podle výkladu pokynu ministra školství se návrat do školy bude týkat všech žáků naší školy.

Výňatek z pokynu.

Je povolena osobní přítomnost:

  • žáků zařazených do přípravné třídy základní školy,
  • žáků 1. a 2. ročníků základních škol,
  • žáků vyšších ročníků prvního stupně základních škol za předpokladu, že jsou ve školním roce 2020/2021 zařazeni do třídy společně se žáky 1. nebo 2. ročníku (tzv. malotřídní škola),
  • žáků škol zřízených při zařízeních pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy,
  • žáků škol zřízených při zdravotnických zařízeních.

Obnovení výuky bude probíhat za podobných podmínek, jak tomu bylo na jaře tohoto roku. Žáci a zaměstnanci školy mají povinnost nosit roušky po celou dobu pobytu ve škole. Ve třídách budou lavice rozmístěny v dostatečných vzdálenostech. Je zakázán zpěv a sportovní činnost při vzdělávání. Bude se dbát na zvýšenou hygienu rukou a časté větrání tříd. Přestávky budou děti trávit co nejčastěji na školním dvoře. 

Školní jídelna bude v provozu. Žáci se budou stravovat po skupinách tak, aby v jídelně bylo nejvýše 20 osob v danou dobu.

Školní družina bude rovněž v provozu. Apeluji na rodiče starších žáků, aby netrvali zbytečně na pobytu svých dětí v družině. Ta se bude naplňovat do počtu 20 žáků.

Mgr. Jiří Zlámal