Jdi na obsah Jdi na menu

Pravidla chování pro žáky školy od 1.9.2020 v souvislosti s epidemií:

31. 8. 2020

Pravidla chování pro žáky školy od 1.9.2020 v souvislosti s epidemií:

 

Žák přichází do školy jenom zdravý – bez příznaků jakéhokoliv i respiračního onemocnění, tak aby neohrozil zdraví ostatních. V případě, že se zdravotní stav žáka během výuky změní, bude izolován v místnosti k tomu určené a ihned budou kontaktováni rodiče, aby si žáka bezodkladně ze školy vyzvedli. Škola je v takovém případě povinna informovat zákonného zástupce žáka o tom, že má telefonicky kontaktovat praktického lékaře, který rozhodne o dalším postupu.

Žákovi s přetrvávajícími příznaky infekčního onemocnění, které jsou projevem chronického onemocnění, včetně alergického onemocnění (rýma, kašel), je umožněn vstup do školy pouze  v případě, prokáže-li, že netrpí infekční nemocí.

V současné době není v prostorách školy legislativně nařízeno nošení roušek, přesto

doporučujeme, aby je každý příchozí -rodič nebo jakákoliv jiná osoba - nosil dle svého uvážení a v

souladu se zdravým rozumem .

 

Žáci si po vstupu do školy dezinfikují ruce a po převlečení ihned odchází do tříd, v šatně se nezdržují déle, než je třeba. Po skončení vyučování, družiny, případně po obědě, žáci okamžitě opouští budovu školy.

 

Každá učebna, a dále všechna WC a vstup do jídelny jsou vybaveny dávkovačem desinfekce a mýdla pro umývání rukou. Ruce je třeba umývat důkladně alespoň 20 sekund. Pro osušení rukou lze využít  papírové utěrky .

Při smrkání by žáci měli používat jednorázové kapesníky, které po upotřebení vyhazují do odpadkových nádob.

Třídy se větrají vždy na začátku a konci vyučovací hodiny.

V učebnách, kde se žáci střídají a v dalších společných prostorách budou prováděny pravidelné dezinfekce.

Žáci se během přestávek mohou zdržovat ve svých třídách, v družině i na školním dvoře. Po návratu do své třídy si umyjí a vydezinfikují ruce, totéž po návštěvě toalet.

Odebírání stravy – žáci si před vstupem do jídelny umyjí nebo dezinfikují ruce, v jídelně dodržují stálý zasedací pořádek, jinak se řídí pokyny kuchařek a dohlížejících vyučujících.

 

Tato pravidla vycházejí ze stávající situace a je možné, že budou průběžně dále upravována.

 

V Moravanech 31. 8. 2020 Mgr. Jiří Zlámal. ředitel školy